Аромати - Любопитно

Мит е, че добрият парфюм съдържа само натурални съставки. Преобладаващите модерни митове са, че “натуралното е винаги по-добро и по-безопасно” и “повечето съвременни парфюми са предимно химикали”. И двете твърдения са неверни.
И двата вида са необходими. Висококачествените деликатни аромати са съдадени от комплексни фини смеси на натурални и синтетични съставки. Натуралните придават живот, лъчезарност и автентично качество на парфюма, докато синтетичните ароматни компоненти осигурават силата и структурна цялост на аромата.

Смята се за неправилно да се използват мъжки парфюми от жените, но това е грешно. Жените избират това, което им допада. И те харесват мъжките парфюми, защото все пак са създадени, за да се харесват на жени.

Ароматите имат различно ухание върху различните хора, защото химията на тялото, диетата и възрастта оказват влияние. Също така ароматът се състои от етерични масла и някои от тях имат прилика с мазнините на нашата кожа. Някои етерични масла се абсорбират от кожата по-лесно от други и това създава дис-баланс в кожата, което обяснява разликата.

Защо не можем повече да усетим любимия си аромат? Това се дължи на насищането на миризмата - свикваме с миризмата на нашия аромат и не можем повече да го усетим. Можем да използваме различен аромат за специални поводи или да сменяме парфюма за известно време.

Какви други приложения може да има даден аромат? Може да се капне от любимия аромат във ваната или във водата, с която се пере бельото.

Как се съхранява правилно един аромат? - На хладно, сухо място, капачката да е плътно затворена. Ароматът може да издържи по-дълго ако се съхранява в оригиналната си кутия.

Съдържат ли мострите на парфюмисъщия аромат като аромата от опаковката в реален размер? Да, формулата е абсолютно еднаква.