Как се избира парфюм

какъв парфюм да избераПарфюмите от цитрусовата категория са подходящи за лятото, за през деня, за ежедневна употреба (ако са с лека фрмула). Много често ги избират жени с небрежен стил, екстраверти с динамичне ежедневие, които обичат леки и свежи аромати.
Ориенталската категория е подходяща за през зимата, нощно време, специални поводи. Избират ги страстни и съблазнителни жени, любителки на топлите ухания.
Цветните аромати са подходящи за всички сезони и всякакви поводи, като свежите, плодови акорди е добре да се използват през деня и лятото, а богатите, наситени нотки за нощта и зимата. Зелената подкатегория отговаря на веселите дами - екстроверти, дървесната за романтичките, плодовата за елегантните дами със силан изразена индевидулност.
Шипрови аромати избират самоуверени жени с изискан стил.как се избира парфюм
Когато избираме парфюм, трябва да имаме предвид, че нащето обоняние бързо се “изморява”. То не е в състояние да разганичи и запомни повече от три ухания.
Също така, според класическите схващания блондинките трябва да употребяват парфюми с много по-фин и романтичен аромат, отколкото брюнетките. Това обаче е погрешно. Истината е, че изборът зависи от личните предпочитания, фантазия, повод или настроение. Изборът на парфюм не бива да се определя от цвета на косата!
Парфюмът е копнеж по красотата, лукса и нежността. Уханието говори повече, отколкото тя самата знае за себе си. Склонността към сладникавите миризми се приписва на чувствение жени. Пролетните, пълни със свежест ухания, привличат динамичности с млад дух. Успехът на парфюмите се определя често от нещо повече от вкуса на жените - тяхната интуиция. Уханието е брат на дъха. То прониква в човека заедно с дишането и хората не могат да го избегнат. Отива право към сърцата, а там категорично предизвиква привличане или отвращение, отблъсква или предразполага. Казва се, че който има власт над уханията, има власт и над хората. В забързаното си ежедневие ние нямаме време да си дадем ясна сметка какво въздействие и върху нашите реакции и чувства оказват сетивата, свързани с усещането за миризма.
Изборът на парфюма зависи от вкуса на дамата, която го купува. Но така ли е наистина?
“Моят аромат говори за мен” - гласи рекламният текст на една от реномираните козметични фирми. И действително ако приложим парфюмерийния критерий, можем да разделим дамите на четири групи.
Първата (и уви, най-многобройната) се състои от жени, които употребяват случайни парфюми, купени им като подарък от съпруга или приятелка най-често.
Втората включва дами с класически вкус, които от години носят един и същи тип облекло в едни и същи цветове. Те не се поддават на капризните модни промени и верни на своята нагласа, избиран “изпитаните” ухания на известни с високото си качество си фирми.
Променливите жени. Те внимателно наблюдават всички модни новости и в съответствие с лансирания през даден сезон стил променят цвета на облеклото, косите и грима си. С огромно удоволствие приемат и всяко новоуханно предложение, благодарение на което успяват да решат дали си струва да продължават да са огнени брюнетки, или вече и дошло времето да се превърнат в ефирни блоднинки(като се има предвид класическия критерий - за блондинките - нежни ухания на цветя, за брюнетките - интензивни и екзотични миризми).
Взискателните жени. Тях не ги удовлетворяват класическите и универсални миризми, игнорират също и рекламните новости. Такива жение търсят нещо оригинално, подчертаващо индивидуалността - с една дума нещо неповторима. Те опитват много парфюми, но когато се спрат на някой, употребяват го цял живот и той се превръща в част от личността им.

fxpremiere.com