Парфюмът представлява спиртен разтвор на композиция от миризми, течна смес от натурални и синтетични уханни субстанции. Според тяхното ухание всички Парфюми се делят на групи. Парфюмът се описва според:
1.концентрацията на ароматното масло
2.ароматни нотки
3.ароматната категория, към която принадлежат
Ароматите на повечето маркови парфюми онлайн са описани “музикално”. За тях се казва, че съдържат три вида нотки, които създават хармонична последователност на аромата. Нотките се разкриват постепенно след време. Първо се усещат върховите нотки, на които се дължи първоначалното впечатление и които водят към по-дълбоките сърцеви нотки. Постепенно се разкриват и базовите нотки на дадения парфюм. Не трябва да се избира аромат само според върховите нотки. Необходимо е време, за да се разгърне аромата. Базовите нотки се появяват последни, но те определят вида на парфюма.

Парфюм

-Върховите нотки на всяка категория парфюми формират първоначалното впечатление от аромата. Могат да бъдат цитрусови, свежо зелени, ананасови. Те се усещат моментално след нанасяне на парфюма. Съдържащите се в тях елементи са с много силен аромат, който обаче много бързо се изпарява. Уханията на цитрус и джинджифил са характерни върхови нотки на някои парфюми и дезодоранти .

-Сърцевите нотки се усещат след като върховите нотки се разнесат, между 2 минути и един час след нанасяне. Съдържащите се в тях елементи формират “сърцето” или главното тяло на аромата. Уханието им е по-меко и заоблено от това на върховите нотки на парфюми-те.   Сърцевите нотки могат да бъдат пикантни, цветни, роза, жасмин, портокалов цвят, плодови. Уханията на роза и лавандула са много характерни сърцеви нотки.
-Базовите нотки се усещат до 30 минути след нанасяне на парфюма или след като аромата засъхне. Съдържащите се в тях елементи често са фиксиращи, за да укрепнат по-леките върфови или сърцеви нотки. Базовите нотки са дървесни, кехлибарени, мускусови.
На все по-голям интерес се радват и продуктите за релаксация и ароматерапия , наситени с цитрусови и дървесни аромати.

Препоръчваме ви да използвате качествена козметика и парфюмерия , за да се радвате на красива кожа с приятно ухание на свежест и сексапил.